Njega uz miris vanilije: Avon naturals vanilla

08:26:00

Nije bilo baš tako davno kad sam na spomen vanilije negodovala, što licem, što riječima. Prvo na što bih pomislila bili su borići/jelkice, ili šta već u automobilima, koji su širili užasno intenzivan miris (posebno u ljetnim danima), a glavobolja je bila zagarantovana.
I mučnine nikako ne smijem zaboraviti. Pod nos i mrtav čovjek. Kada bih na bilo čemu vidjela da je s mirisom vanilije, bilo je to izbjegavanje u širokom luku.


Prije, možda godinu, došlo je do susreta s mirisnom stranicom linije Avon naturals s vanilijom. Bio je to, ne pretjerujem, sudbinski susret nosa i mirisne stranice. Iznenadim se tako prijatnim, ugodnim, nikako napadnim mirisom, koji nema ni traga intenzivne vanilije i jako, jako godi čulu mirisa. I tako naručim jednu kremu, drugu kremu... a onda naručim sve proizvode. Jedini problem bio je što su u jednom katalogu dostupni svi proizvodi, u drugom ne, u jednom nešto na super sniženju, a nešto puna cijena. Eh, lijepo sam se dogovorila s novčanikom i kroz nekoliko kataloga ta-daaa, sve sam udomila.


 Vanilla moisturising body whip
Krema za tijelo


Pjenasta i lagana tekstura, instant upijanje i neljepljivi osjećaj su glavni aduti kreme. U pakovanju se čini kao da sadrži sitne sjajne čestice, ali nakon nanošenja dilema je riješena: ništa šljokičasto ne ostaje na koži. Iako je moja koža suha, a ova krema nija dovoljno hidratantna, to me ne sprečava da ponekad počastim tijelo divnim mirisom. Naravno, u malo debljem sloju kako bih dobila dovoljno njege. Za normalnu kožu, pružit će sasvim potrebnu dozu lagane hidratacije i osjećaj glatke kože. Miris se ne zadržava samo kratko, nego nekoliko sati povremeno će prošetati ispred nosa, a zadržava se i na odjeći. 


Krema dolazi u plastičnoj ambalaži, nažalost bez zaštitnog dijela, pa vam u susret može doći veća količina prilikom otvaranja. Ni prethodna pakovanja nisu dugo izdržala. Rok je 12 mjeseci od otvaranja, ali čisto sumnjam da ću se približiti roku trajanja. Kupila sam dok je bilo odlično novogodišnje sniženje od 60 % i koštala je 4,50 KM, a puna cijena je 12,00 KM.
Molim jedno pakovanje od 500 ml za mene.


Moisturising vanilla hand cream
Krema za ruke



Dubinski hidratizira, izglađuje i omekšava suhu kožu ruku
Čini nokte sjajnijim i jača ih

 Od navedenog složiću se da hidratizira i omekšava kožu ruku, ali lagano. Da nokte čini sjajnijim i jača... hmm, pa ništa nisam primijetila. Ne vjerujem da može riješiti problem jako suhih ruku, no za svakodnevnu laganu njegu, ova krema je veoma dobra. Srednje je gustoće i, što je jako važno, nije ljepljiva. Potrebna je jako mala količina, tako da može trajati baš dugo. Nako otvaranja miris se odmah počinje širiti prostoriji i poprilično dugo može ostati na rukama, 2-3 sata, a ponekad se osjeti i nakon pranja ruku, ako sam prethodno malo veću količinu nanijela.


A zbog ove kreme, prijateljici se učinilo da osjeti miris pečenih kolačića pa reče: 
"Joj, što negdje nešto miriše na kolačiće, neko peče kolačiće." Tutnula sam joj ruku pod nos i jednim pokretom pokazala da sam ja taj kolačić. Malo veći kolačić.

Rok trajanje je 12 mjeseci od otvaranja. 75 ml traži da se novčanik odrekne 4,50 KM (koliko sam ja platila prije nekoliko kataloga), a puna cijena je 7,00 KM.


Moisturising vanilla lip balm
Balzam za usne


Kod balzama me iznenadio sastav jer se na prvom mjestu nalazi ricinusovo ulje, ali pozitivno sam iznenađena i djelovanjem. Mislila sam da je ovo samo još jedan mirisni dodatak liniji, čija je njega zanemariva. Eh, balzam uopšte nema miris vanilije, ali zato jako lijepo njeguje. Kao što krema nije za jako suhe ruke, tako ni balzam nije za jako suhe usne, ali pošto je zima iza nas, mnogima i nije potrebna jača hidratacija za usne pa će balzam biti sasvim dovoljan. Nije masniji, pa se može koristiti kao podloga za ruž.


Rok upotrebe je 3 godine od datuma proizvodnje. Sadrži 7 g. Balzam već dugo neće da se pojavi u katalogu, a zadnji put je bio 4,50 KM s popustom od 60 %, dok je puna cijena 6,50 KM.
A zašto se ne vrati na bis?


Moisturising vanilla fragrance spritz
Sprej za tijelo



Daje koži nježan slatkasti miris
Može se koristiti kao osvježivač zraka i posteljine


Miris divan, ali sastav daleko od tog. Prvi na listi sastojaka je alcohol denat i prvo što sam pomislila bio je da dodir sunca u kombinaciji s ovim sastojkom može da napravi nered na koži. Znate one ružne crvene, pomalo suhe mrlje? Zato ga uglavnom koristim navečer i samo na zapešćima. Ali eto, sunce baš neće nama i kao da želi da ga zaboravimo, pa je trenutno ova informacija za zanemariti, ali alkohol sigurno nije.
Iako se ova vrsta proizvoda ne nanosi na odjeću, ponekad napravim izuetak zbog mirisa. Šta ću, volim ovaj miris i moram. Od ovog proizvoda ne treba očekivati njegu, ali ako se nanese poslije kreme to je pun pogodak. Miris traje i traje, a ako prestane djelovati 1-2-3 prs prs i idemo ponovo širiti mirisne note vanilije.


Sprej je nekad imao 125 ml, ali ovih 25 ml se izgubilo prije nekoliko kataloga kada je Avon svaki sprej za tijelo "skratio", i oduzeo ovu malu količinu, ali cijenu ostavio istu. Ne valja to tako, ali hajde.
Rok: 12 mjeseci nakon otvanjranja. Koštao je 7,90 KM i često se može naći na sniženjima sa cijenom oko 5 KM, dok je puna cijena 12,00 KM.


Vanilla moisturising body scrub
Piling za tijelo



Eksfolira i čisti u isto vrijeme
Čini kožu mekom i glatkom


Blagi piling sa mnoštvom zrnca poput sitnog pijeska, pruža lagani piling i uopšte nije grub ukoliko imate osjetljivu i suhu kožu, ali je sasvim dovoljno dobar da pruži osjećaj nježne i glatke kože. Piling je dosta gust, pa kada se  tek istisne iz tubice, čini se kao gusta krema u koju je zalutao pjesak ili možda šećer :) Poslije tuširanja miris je i dalje na tu, ne napušta tako brzo kožu. Koristim ga 2-3 puta sedmično, što je sasvim dovoljno, ali kako nije grub, mislim da bih mogla dodati na ovo još 2 dana upotrebe. Ako volite jače pilinge, onda ovaj možda i nećete voljeti, ali miris... ;) Sadrži shea maslac, mliječne proteine i vitamin E. Malo dalje od početka liste sastojaka, no dobro.


Kad je doputovao u moje ruke, pakovanje mi se učinilo puno veće za ovih 200 ml koliko dođe. Mislim da sam se obezbijedila pilingom za veći dio godine. Rok upotrebe je 12 mjeseci nakon otvarajnja. Cijena je bila 7,50 KM, a puna je 12,00 KM.

I dok sve ovo nanesem na tijelo, parfem mi nikako nije potreban. Da koristim, mislim da bi to bilo bespotrebno pretjerivanje i da bi ljudi prelazili ulicu zbog mene. Vanilija priča mirisnu priču za sebe.
Svi zaljubljenici u ovaj topli miris, svakako neka obrate pažnju na ovih nekoliko proizvoda koje Avon nudi. Vjerujem da bi uživali u ljepoti gurmanskog mirisa koji vanilija širi. Miris je suptilan, lagano slatkast, nikako nametljiv i, ne znam koliko je ovo dobar opis - mliječno vanilasti. Ako i ne volite vaniliju, opet pomirišite mirisnu stranicu jer se možete iznenaditi koliko je divan, i možda baš kao i ja zavoljeti sve što ima veze s vanilijom.
 Ma baš kao vanilija kolačić da budete mirisni. Ili vanilija sladoled. Ili vanilija bombona. Ili vanilija...

You Might Also Like

28 komentari

  1. Piling me najviše mami. Nemam ništa Avonovo, osim jednog ruža :| Svi hvale njihove mazalice tako da ću ih morati probati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda počneš od pilinga, a onda sve prozvode kupiš :D A ja baš imam mnogo stvari od Avona i volim uz kaficu listati katalog da vidim šta ima novo za mene :)

      Izbriši
  2. Zanimljiva kolekcija, a najviše me je privukao piling za tijelo. Ja baš nisam ljubitelj vanilije, nije da je ne volim, ali kad je u kombinaciji vanilija i nešto drugo, ja uvijek izaberem to drugo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dok nisam pomirisala mirisnu stranicu, vanilija je za mene bila nešto teško i smrdljivo :D A zbog mirisa kreme za tijelo i ostali proizvodi su našli put do mene, pa sad jako, jako volim :)

      Izbriši
  3. Super post. :) Volim miris vanile jako, ali ne volim kod Avon proizvoda što mi ne pružaju dovoljno nege, a koža mi je normalna ka suvoj. Dobri su proizvodi za leto, i toplije vreme. :) Baš ću paciti pogled na kremu za ruke. :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Puno bolju njegu pružaju Planet spa proizvodi od naturals. Skin so soft sam nekad davno probala, ali baš se i ne sjećam kako je djelovala :) Ali zato baš kao što si napisala, ljeti mogu proći, s vremena na vrijeme. Baci, baci pogled :))

      Izbriši
  4. Odličan post kao i uvijek:))

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam probala ovu liniju ali dovoljno mi je znati da miriše na vaniliju da ju isprobam pri sljedećoj narudžbi ;)))
    Odlična detaljna recenzija ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A ova linija ima baš divan miris vanilije pa ćeš sigurno uživati :)
      Baš ti hvala :)

      Izbriši
  6. Otkad se ovaj post čeka..
    Nego, ti baš mirišeš na kolačić da vanilijom ili nešto tako :D bacaš me u trošak..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zbog manjih problema nije mogao prije :D
      Širim miris vanilije na sve strane :D Budi jaka pa nemoj u trošak!

      Izbriši
  7. Prijateljica potpisuje sve! :) Ne opraštam si kako se hinjski smiješ dok ja jadna pokušavam skontati odakle dolazi taj miris kolačića!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potpis je tu, a pečat? xD A hajde, biće bolje drugi put, sad si upoznata s mirisom :D

      Izbriši
  8. Nisam dugo imala nešto za tijelo od Avona, ali me ipak mami sprej za tijelo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod mene uvijek ima nešto Avon. Sprej koristim uglavnom u kombinaciji s kremom, da što duže traje miris :)

      Izbriši
  9. hehe, i ja imam odnos s mirisom vanilije, kao i ti kako si opisala na početku
    bojim se kupovati išta vezano za vaniliju, jer mislim da će me gušiti miris i da će stvar vjerojatno završiti kod nekog drugog ili u smeću...
    ali ova linija djeluje zanimljivo, posebno me dojmio opis kreme za ruke, ali i balzam za usne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je glavni razlog zašto sam mrzila miris vanilije dugo, dugo :) Ne volim ni ja miris vanilije koji je jak, koji guši, ali Avonovi proizvodi mi u potpunosti odgovaraju. Šteta što i balzam ne miriše na vaniliju, ali hajde, preostaju četiri proizvoda :D

      Izbriši
  10. Imam balzam za usne i kremu za ruke, a imala sam i potrošila piling i kremu za tijelo. I baš se u potpunosti slažem s recenzijom, a miris je nešto prekrasno! Također me svi njuškaju kad namažem ruke ovom kremom :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa onda u potpunosti znaš o čemu pričam jer je tvoja kolekcija manja samo za jedan proizvod od moje. Nema veze što je nešto potrošeno :) Krema za ruke baš dugo širi miris i nekako posjeti svaki nos u blizini :D

      Izbriši
  11. posto je ova kolekcija odavno u avono katalogu, nisam mogla a da ne isprobam nesto, medjutim davno je to bilo, vratila si mi sjećanje na ove proizvode pa ću ih sigurno opet kupiti.. Ja naprosto volim miris vanilije. Koristila sam iz ove kolekcije sprej za tijelo i balzam za usne, i odlični su bili :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, baš je dugo prisutna u ponudi Avona, ali meni je dugo trebalo da konačno naručim. Za balzam sam mislila će slabo njegovati, ali na kraju, njega prisutna, a miris nije :D

      Izbriši
  12. Obozavam miris vanilije! Imala sam nekad davno losion iz ove kolekcije, sad sam kupila piling koji jos ceka da dodje na red za isprobavanje :-) inace, jedan od meni najdrazih losiona je Bettina Barty vanilija, kako tek to miriseee...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Podsjetila si me da su nekad daaavno bili jako lagani losioni za tijelo, poprilično rijetki i pakovani u simpatična pakovanja :) Bettina proizvode nisam probala, ali ako je miris blizu Avonovoj vaniliji, onda ne bih imala ništa protiv :D

      Izbriši
  13. Ja i dalje odbijam vaniliju ali nakon ovakvih postova mi dode da je pustim da se dokaze..stvarno cu morati naruciti bar sprej ovaj iako me brine taj alkohol u njemu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Paaa, nisam ni ja ljubitelj bilo kojeg mirisa vanilije i ovo je prvi koji me osvojio. Onda naruči piling za tijelo jer i on ima divan miris :)

      Izbriši